Bregdetet janë një nga pamjet më tërheqëse të planetit tonë.

Përplasja e tokës dhe ujit shpesh është mahnitëse, siç janë bimët, kafshët dhe turmat e njerëzve që krijohen përgjatë një bregu.

Në romanin klasik “Zemra e Errësirës”, autori Joseph Conrad shkruan se të gjitha brigjet janë të mbuluara në mister, me një ftesë për të “ardhur dhe zbuluar” ato që ato kanë për të ofruar.

Këtu janë disa nga destinacionet më të mira bregdetare në botë, të shpërndara në gjashtë kontinente dhe tre oqeane:

Costa Verde, Brazil

Image

Parku Kombëtar Kenai, Alaska

Image

Raja Ampat, Indonezi

Image

Bregu Dalmatik, Kroaci

Image

Channel Beagle, Kili dhe ArgjentinaImage

Bregu Andaman, Tajlandë, Malajzi dhe MyanmarImage

Bregu Pali, Hawai

Image

Bregu i Oqeanit të Madh, Australi

Image

Bregu i kopshtit, Afrika e Jugut

Image

Bregu i Malabar, Indi

Image