11 vjet më parë duheshin disa pajisje për të bërë disa veprime, por tani gjërat kanë ndryshuar. Vetëm me një smartphone, ju mund të bëni thirrje, tekste, shikoni shfaqje televizive, lexoni lajmet dhe bëni pagesa. Ai mund të bëjë disa gjëra njëkohësisht. Bright Side ka publikuar disa funksione të dobishme në telefonin tuaj të mençur që do jua bëjnë jetën tuaj më të thjeshtë!

Mbyllni mesazhin e ekranit

Paramendoni se keni humbur telefonin dhe ekrani është i mbyllur me një çelës grafik. Ti je i vetmi që e njeh këtë kod unik, apo jo? Edhe pse mund të duket sikur nuk do ta shohësh më tej pajisjen tënde, mund të ndodhë! Duke përdorur një veçori të veçantë në një version të ri të Android, lini vetëm një mesazh në ekranin e kyçjes. Për shembull, mund të kërkoni që ajo të kthehet. Shko te “Cilësimet” – “Ekrani i mbylljes dhe siguria” – “Mbyllni nënshkrimin e ekranit”. Tani shkruani një numër telefoni rezervë ose email-in tuaj atje.

Opsioni i kthimit të Smartphone

Nëse mesazhi i ekranit të bllokimit nuk mjafton, atëherë përdorni një aplikacion anti-vjedhje. Aplikacione të tilla (Cerberus është njëri prej tyre) mund të marrin fotografi, të aktivizojnë një mikrofon, të bllokojnë telefonin dhe/ose të fshijnë të gjitha të dhënat mbi të, ta gjejnë atë nëpërmjet GPS ose të përdorin një sinjal të zëshëm për të tërhequr vëmendjen e njerëzve aty pranë.

Ruaj kujtesën

Herët ose vonë, kujtesa do të jetë e plotë në pajisjen tuaj. Kur kjo ndodh, ju mund të përdorni një kartë memorie flash, shërbime cloud si Dropbox, ose kopjoni të dhënat tuaja në një kompjuter. Por prit! Ka një opsion tjetër: vetëm ngarkoni të gjitha të dhënat tuaja në Telegram Messenger. Telegram ju lejon të dërgoni skedarë, tekste dhe lidhje për veten tuaj. Ju mund të përdorni atë si një notepad. Vetëm gjeni numrin tuaj atje dhe filloni ta përdorni atë.

Telefoni si CCTV

Përdorni një smartphone të vjetër për të krijuar një sistem të thjeshtë sigurie për shtëpinë tuaj. Një aplikacion me një funksion të sensorit të lëvizjes do ta kthejë pajisjen tuaj në një kamera CCTV që merr fotografi kur dikush shfaqet në pamje dhe do t’ju dërgojë menjëherë fotografi. Ju gjithashtu mund ta ktheni telefonin inteligjent në një video-dado për fëmijën tuaj. Por mbani mend se përdorimi i pajisjeve të caktuara është gjithmonë zgjidhja më e mirë!

Dash cam

Ju gjithashtu mund të përdorni smartphone-in tuaj si një DVR (dash cam) në makinën tuaj. Gjithçka që duhet të bëni është të instaloni kamerën tuaj në mënyrë që ajo të ketë pamje më të mirë të rrugës. Për ta bërë punën më të mirë, përdorni aplikacione të veçanta të DVR.

Duke përdorur një DVR të vërtetë në makinën tuaj është gjithmonë zgjidhja më e mirë.

Qasja në menynë magjike

Nëse jeni serioz në lidhje me smartphone-in tuaj dhe e përdorni atë gjatë gjithë kohës, mund të ndryshoni cilësimet e tij si një profesionist. Për ta bërë këtë, duhet të shkosh te Menuja e Zhvilluesit. Shko tek: “Cilësimet” – “Rreth telefonit” – Kliko 7 herë në “Numrin e modelit”. Duke përdorur këtë meny, ju mund të përmirësoni performancën e përgjithshme, cilësinë e pritjes së sinjalit dhe pamjen e sistemit

Dritë UV

Një dritë UV mund të jetë shumë e dobishme, veçanërisht nëse doni të kontrolloni vërtetësinë e kartëmonedhave. Vendosni një copë kasetë në elektrikun elektrik dhe bini mbi të me një shenjë blu. Përsëriteni hapin e parë, ngjyrosni atë purpurt, pastaj shtoni 2 shtresa të tjera në të njëjtën mënyrë.

Niveli i ndërtimit të Smartphone

Çdo smartphone tani ka një acelerometër dhe një sensor xhiroskop. Të dyja lejojnë që ajo të përcaktojë pozicionin e pajisjes në hapësirë. Shkarkoni aplikacione specifike për Android dhe iOS dhe telefoni juaj mund të zëvendësojë një pajisje të nivelit. Ajo patjetër do të punojë për ndërtimin e vogël. Megjithatë, përdorni mjete reale për një ndërtim profesional.

Statistika interesante

A ankohet familja juaj se ju jeni bërë një i varur nga smartfoni? Pastaj është koha për të menduar për këtë dhe për të gjetur se sa të varur jeni duke shikuar disa statistika interesante. Në iOS, thjesht shkoni te “Settings” – “Battery” dhe shtypni tastin e thirrjes në të djathtë të kolonës “7 ditët e fundit” Një listë e aplikacioneve tuaja më të përdorura do të shfaqet.

Modaliteti monokromatik

Dëshiron të ruash bateri dhe shikimin tënd? Për këtë përdorni telefonin tuaj inteligjent në modalitetin monokromatik gjatë leximit. Shko te menyja e “zhvilluesit magjik” dhe gjeni “simuloni anomalinë”, më pas kaloni modalitetin monokromatik. Tani telefoni juaj do të funksionojë në të zezë dhe të bardhë.