Rrugët e Madridit u pushtuan nga më shumë se 2 mijë dele të dielën.

Arsyeja e këtij marshimi është për një festë fjetore.

Kryeqyteti spanjoll ndodhet në rrugën e lashtë të migrimit, ku barinjtë lëviznin bagëtinë e tyre në jug gjatë stinës së dimrit.

Ngjarja njihet si “Fiesta de la Trashumancia” dhe promovohet nga autoritetet lokale turistike.

Festivali filloi në 1994 dhe është krijuar për të përkujtuar trashëgiminë rurale të zonës.

Ajo përkujton një rregull mesjetar që i lejonte barinjtë të drejtën të kalonin nëpër qytet me kafshët e tyre.