Floida Kërpaçi: Qeveria i ka vënë vizën rinisë

Fjala e plotë, Floida Kërpaçi në bashkëbisedimin me të rinjtë dhe gjimnazistët e kryeqytetit.  Unë dua ta nis dhe ta përfundoj me një eksperiencë timen, në ditën time të parë kur u gjenda në atë foltore në atë institucion aq të rëndësishëm siç është Parlamenti i Shqipërisë dhe ku në fjalën time të parë kam ngritur një nga shqetësimet…

Erisa Xhixho: Procesi i integrimit jo i një qeverie, por pronë e gjithë shqiptarëve

Fjala e plotë Erisa Xhixho, në bashkëbisedimin me të rinjtë dhe gjimnazistët e kryeqytetit.  1- Procesi i integrimit jo i një qeverie, por pronë e gjithë Shqiptarëve Kur të hapim negociatat administrata e pamjaftueshme me burime njerëzore për ta cuar përpara procesin ,ndaj duhet të vëmë në funksion të tij të gjitha burimet njerëzore kombëtare për çdo kapitull që do negociohet në akademi, media, turizëm, bujqësi etj.  Ky proces e ka të domosdoshme gjithpërfshirjen.  Shkrirja e Ministrisë së Integrimit nga kjo qeveri shkatërroi investimin e bërë prej vitesh nga BE për atë administratë.  2-E rëndë që sot shqiptarët duan të largohen nga Shqipëria pasi këtu nuk gjejnë shpresë dhe motiv për të ndërtuar të ardhmen e tyre. Kjo ndodh sot si në familjet e varfra ashtu dhe në familjet me një standart ekonomik. Pasi siguria e jetës është e cënuar, droga si model për të ecur në jetë është kthyer në trendy për të rinjtë duke bërë që familjet e tyre ta mendojnë dy herë qëndrimin në Shqipëri. Kjo qeveri ka qëllim largimin e Shqiptarëve por kjo nuk do të ndodhi.   3- Procesi i negociatave do ndikojë edhe në standartizimin e edukimit shqiptar me atë të vendeve europiane në cdo aspekt. Pasi monitorimi nga BE do ndikojë në rritjen e cilësisë së arsimit , të cilësisë së diplomave tona duke i dhënë të njëjtën peshë me ato të vendeve të BE.Kështu të rinjtë tanë do duhet…

Klajda Gjosha :Integrim do të thotë të mos heshtësh para realitetit të dhimbshëm që po kalon Shqipëria

Fjala e plotë Klajda Gjosha, në bashkëbisedimin me gjimnazistët dhe të rinjtë e kryeqytetit. Është kënaqësi shumë e veçantë që këtë temë po e diskutoj me grupin e interesit  më të rëndësishëm në gjithë procesin e integrimit europian  që është rinia.  Unë gjithmonë kam pasur pasion të veçantë për të diskutuar për këtë çështje me rininë shqiptare. Sepse ky proces nisi nga rinia dhe patjetër do të jetë ajo që do të duhet ta vazhdojë më tej , jo vetëm në antarësimin e plotë të Shqipërisë por edhe atëherë kur të jemi të antarësuar do të jetë një proces tejet i vazhdueshëm në të gjithë spektrin tonë të jetës. Për të përafruar legjislacionin tonë me atë të BE por edhe për të arritur ato standarde sociale, ekonomike…

Hapja e negociatave, LRI bashkëbisedim me të rinjtë dhe gjimnazistët e kryeqytetit

Hapja e negociatave është një pikë e rëndësishme e procesit integrues të Shqipërisë në familjen Europiane. Të rinjtë shqiptarë janë të angazhuar maksimalisht për t’u bërë pjesë e debatit dhe zhvillimeve për arritjen e standardeve më të mira”, këto kanë qenë temat kryesore në një bashkëbisedim që Lëvizja Rinore për Integrim zhvilloi ditën e sotme…

Petrit Vasili: Kryeministri rrit taksat edhe për pensionistët për llogari të oligarkëve

Kreu i Grupit Parlamentar të LSI-së, Petrit Vasili me anë të një statusi në Facebook ka sulmuar kryeministrin Rama për rritjen e taksave. Vasili është shprehur se kryeministri rrit taksat edhe për pensionistët për llogari të oligarkëve dhe se oligarkët nuk i paguajnë taksat. Më poshtë reagimi i plotë: Kryeministri rrit taksat edhe per pensionistet…

al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al