• Tirana 17 °
 • Durres 16 °
 • Elbasan 16 °
 • Fier 22 °
 • Gjirokaster 20 °
 • Korce 15 °
 • Kruje 16 °
 • Kukes 19 °
 • Lezhe 22 °
 • Sarande 20 °
 • Shkoder 22 °
 • Vlore 21 °
 • Ulcinj 19 °
 • Pristine 17 °

Tashmë dihet që brokoli është nga ushqimet më të shëndetshme, me bazë bimore, por konsumimi i kësaj perimeje mund të ofrojë disa përfitime të rëndësishme shëndetësore.

Perimet si brokoli që i përkasin gjinisë së bimës Brassica kanë përbërës që i bëjnë mirë shëndetit dhe organizimit tuaj.

Disa nga përfitimet shëndetësore të brokolit janë këto:

1.Mbrojtja kundër dëmtimit të qelizave

Brokoli përmban glukozinolate dhe vitaminë C, të cilat kanë treguar se luftojnë stresin oksidativ.

2.Përmirësimi i sheqerit në gjak

Brokoli përmban sulforafan, i cili mund të pengojë prodhimin e glukozës dhe të përmirësojë nivelin e sheqerit në gjak.

3.Zvogëlon rrezikun ndaj kancerit

Dietat e pasura me brokoli mund të zvogëlojnë rrezikun e kancerit në shumë inde, duke përfshirë mushkëritë, fshikëzën dhe prostatën.