Ndryshimi i modelit të flokëve është një vendim i vështirë për çdo vajzë, pasi për t’i zgjatur është shumë e vështirë. Për t’i shkurtuar mjafton vetëm një moment dhe ndryshimi bëhet menjëherë. Megjithatë zgjatja e vazhdueshme e tyre nuk është shumë e këshillueshme dhe prerja herë pas here është mjaft e këshillueshme. Nëse keni më shumë se 6 muaj pa i prerë ne po ju tregojmë disa arsye përse duhet të shkoni menjëherë tek parukierja.

1-Nëse ju i prisni flokët dhe hiqni majat e djegura ato do të duken më të shëndetshme.

2-Sa më i pastër të jetë floku nga majat dyshe aq më shumë rritet.

3-Floku i gjatë ju merr më shumë kohë për t’u stiluar dhe prerja e tyre do ju shpëtonte nga stresi.

4-Nëse merrni vendimin për të prerë flokët kjo do të tregojë shumë edhe për tipin tuaj eksperimentues.

5-Pasi të eksperimentoni do të kuptoni se cila formë floku ju shkon. Mbase flokët e gjatë që keni mbajtur me kohë nuk janë zgjedhja e duhur.