Ajo me të vërtetë u nda nga familja mbretërore kur u divorcua nga princi Charles por ndikimi që ajo pati në të githë popullin dhe më pas ishte me të vërtetë i rëndësishëm. Për aq kohë sa ndejti e martuar këto më poshtë janë rregullat e familjes mbretërore që ajo i ndryshoi një herë dhe përgjithmonë:

-Libri i Lutjeve nga 1662 specifikonte se nuset duhet të premtonin që do t’i “bindeshin” burrave të tyre dhe këtë duhet ta thonin në premtimet e tyre të dasmës. Kjo fjalë u hoq nga versionet e mëvonshme, duke filluar nga viti 1928, por familja mbretërore, përfshirë Mbretëreshën Elizabeta II, vazhdoi ta përdorte atë gjatë dasmave të tyre. Kjo është arsyeja pse pati mjaft polemika kur Princesha Diana nuk donte të thoshte atë kur u martua me Princi Çarls në vitin 1981. Por ajo krijoi një traditë të re: Kate Middleton dhe Meghan Markle morën të dyja shembullin e Dianës dhe nuk e bënë pjesë atë të premtimet.

-Në kohën përpara ardhjes së Princeshës, në familjen mbretërore lënia në shtëpi e fëmijëve me një dado ishte diçka standarte. Princeshë Diana nuk ishte një “fanse” e madhe e këtij rregulli dhe për këtë kur princi Ëilliam ishte vetëm nëntë muaj, ajo këmbënguli që ta merrte në turin që do të bënte. Ëilliam po ndjek hapat e nënës së tij duke marrë me vete fëmijët në vizitat ndërkombëtare.

– Princi Çarls ishte i pari fëmijë i familjes mbretërore që shkoi në një shkollë publike dhe nuk mbajti një mësues personal në shtëpi. Dhe pse për një kohë të caktuar a ii ka patur të dy këto gjëra(dhe mësuesin në shtëpi dhe svajtjen në shkollë). Kur ai dhe Diana sollën në jetë fëmijën e parë, dërguan Ëilliam dhe Harryn menjëherë në shkollë me fëmijët e tjerë

– Mbretëresha Elizabeta II dhe paraardhësit e saj i dorëzuan fëmijët kanë sjellë nëjetë fëmijëy në pallatin mbretërore; Princi Charles u lind në Buckingham Palace. Vajza e Madhërisë së saj, Princesha Anne, ishte gruaja e parë mbretërore që lindi në spital, dhe Diana ndoqi shembullin e saj. Fotot e Princess Diana duke qëndruar jashtë Spitalit të Shën Marisë me të sapolindurit e saj u bënë portreti i atyre ditëve. Kate Middleton lindi të tre fëmijët e saj në të njëjtën spitali.