Për fat të mirë, ka hapa që mund të ndërmerrni për të forcuar sistemin tuaj imunitar përmes zgjedhjeve të stilit të jetës si dieta, raporton “DailyHealthPost”,

Këtu janë disa nga ushqimet që janë të shkëlqyera për sistemin tuaj imunitar:

  1. Kosi dhe probiotikët tjerë

Probiotikët mund të përmirësojnë përgjigjen imunitare qelizore jospecifike të karakterizuar nga aktivizimi i makrofagëve, qelizave vrasëse natyrore, limfocitet T-citotoksike specifike për antigjenin dhe çlirimi i citokinave të ndryshëm në mënyrë specifike dhe të varur nga doza.

  1. Hudhra

Hudhra mund të jetë e dobishme në parandalimin e shtypjes së përgjigjes imune të shoqëruar me rritjen e rrezikut të malinjitetit pasi stimulon përhapjen e limfociteve, fagocitozën e makrofagut, stimulon çlirimin e interleukin-2, faktorin e nekrozës së tumorit-alfa dhe interferon-gamma, dhe rrit vrasësin natyral qelizat.

  1. Tërshëra dhe elbi

Tërshëra dhe elbi, të cilat përmbajnë beta-glukan të tërshërës, janë vërtetuar se përmirësojnë funksionin imunitar te kafshët, fibrat e tretshme të tërshërës të kombinuara për të rritur funksionin imunitar dhe ulin rrezikun e infeksionit, veçanërisht infeksionit të frymëmarrjes

  1. Lloje të caktuara çaji

Çaji jeshil është treguar se mbron nga disa sëmundje degjeneruese dhe vepron si një modulues imunitar “në funksionimin imunodik të shkaktuar nga tumoret e transplantuara ose nga trajtimi kancerogjen”.

Rastësisht, ajo ka qenë gjithashtu e lidhur me parandalimin e kancerit të mushkërive, zorrës së trashë, ezofagut, gojës dhe stomakut, dhe zvogëlon rrezikun e disa sëmundjeve kronike.

Ndërsa çaji i zi ka disa funksione të njëjtat, nuk është aq i efektshëm.

  1. Embrion gruri

Molekulat bioaktive që mund të fitojnë qasje në indet e trupit përmes traktit gastrointestinal mund të bashkëveprojnë me qarqet e rregullatorit imunitar dhe funksionet e efektorit, shpjegojnë autorët e studimit. Midis këtyre janë lektina bimore, siç është embrioni i grurit.

  1. Vitamina C

Një numër i madh i provave dokumentojnë që marrja adekuate e vitaminës C dhe zinkut përmirësojnë simptomat dhe shkurtojnë kohëzgjatjen e infeksioneve të traktit respirator, përfshirë ftohjen e zakonshme, Për më tepër, vitamina C dhe zinku zvogëlojnë incidencën dhe përmirësojnë rezultatin e pneumonisë, malaries dhe infeksioneve diarre.

  1. Xhenxhefili

Xhenxhefili ka ndezur potencialin për trajtimin e një numri të sëmundjeve përfshirë çrregullime degjenerative, shëndetin e tretjes, çrregullime kardiovaskulare, të vjella, diabel mellitus dhe kancer.