AAB: Kreditë me probleme shënuan nivelin 18.4%

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) bën të ditur se niveli i kredive me probleme në muajin shkurt shënoi nivelin 18.9%.

Sipas të dhënave të Shoqatës së Bankave, në dhjetor 2015 niveli i kredive të këqija zbriti në 18.2%, teksa u rrit në janar në 18.4% dhe në shkurt 18.9%.aab

Për ekspertët bankar, rritja e këtij treguesi në dy muajt e parë të vitit, tregon për pamundësinë e bankave tregtare për t’i fshirë nga bilanci huatë që konsiderohen të pamunduara për t’u arkëtuar.

Fakt ky i konstatuar edhe nga Banka e Shqipërisë, në deklaratën e stabilitetit financiar për gjatëmujorin e dytë të vitit 2015, publikuar pak ditë më parë, teksa evidenton rënie të nivelit të kredive në valutë për individët në 15.3% në dhjetor.

“Kontributin kryesor në përmirësimin e cilësisë së kredisë në valutë e kanë dhënë ulja e ndjeshme e kredive të klasifikuara si “të humbura”, si rrjedhojë e fshirjes së tyre nga bilanci, si edhe rënia e vlerës në bilanc të kredive të klasifikuara si “nënstandard”.

Burimi:(ATSH/E C)

Te shenuara si:

Ju kerkojme ndjese por nuk u gjeten postime te ngjashme.

al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al