Një asteroid më i madh se ndërtesat më të larta në botë do të zbresë në Tokë të shtunën

Ditën e sotme një asteroid do të kalojë nga Toka, pasi është më i madh se disa nga ndërtesat më të larta në planet.

Asteroid 2000 QW7 vlerësohet të jetë ndërmjet 290 metra dhe 650 metra në diametër, ose mes 951 dhe 2.132m i gjatë, sipas NASA. Ndërtesa më e lartë në botë është Burj Khalifa në Dubai, e cila arrin 2.717 metra të gjatë. Ndërtesa e dytë më e lartë është Kulla e Shangait me 2.073 metra.

Asteroidi do të udhëtojë në 14,361 milje në orë kur të kalojë brenda 3,312,944 milje Tokës në orën 7:54 p.m.

Astronomët nuk besojnë se asteroidi do të qarkullojë pas shkaktuar asnjë rrezik, por Qendra e NASA-s për Studime të Objektit Tokës Afër Tokës po e ndjek nga afër atë.

Kujtojmë që në qershor, astronomët treguan se teleskopët paralajmëruan se njerëzit mund të hidhen me mijëra metra larg nga toka në momentin e lëvizjes së këtij asteroid.

Astronomët në Universitetin e Haëaiit përdorën teleskopët e sondazhit ATLAS dhe Pan-STARRS për të zbuluar një asteroid të vogël përpara se të hynte në atmosferën e Tokës mëngjesin e 22 qershorit.

Asteroidi, i quajtur 2019 MO, kishte një diametër rreth 13 metra të gjatë që ec 310.685 milje larg Tokës. Objekti ATLAS e vëzhgoi atë katër herë gjatë 30 minutave rreth mesnatës në Hawaii.

Llogaritjet përputhen, dhe radari i motit në San Juan zbuloi asteroidin ndërsa digjej në atmosferën tonë