Banka Qendrore e Europës ka lëshuar një paketë emergjence prej 750 miliardë eurosh për të lehtësuar impaktin e pandemisë së koronavirusit.

Ajo do të blejë borxhin e qeverisë dhe kompanive në të gjithë eurozonën, përfshirë atë të Greqisë dhe Italisë së trazuar nga koronavirusi.

Presidentja e Bankës Europiane shkruajti në një tëitter se “nuk ka limiti” angazhimi ndaj euros.

Javët e fundit Banka Qendrore dhe qeveritë në të gjithë botën kanë deklaruar plane të mëdha stimulimi.

Programi I ashtuquajtur Programi I blerjes emergjente vjen gjashtë ditë pasi ZBB zbuloi masat që dështuan për të qetësuar tregjet duke vendosur presin mbi të për të bërë më shumë për të mbështetur ekonomitë e Europës.

Lagardë tha se Banka Qendrore e Europës do të bëjë gjithçka për të mbështetur euron në këto kohë të jashtëzakonshme.