Deklarata për shtyp e Sekretarit të Përgjithshëm të Lëvizjes Socialiste për Integrim, Luan Rama

luan-ramaDua t’ju bëj të ditur që në këtë mbledhje të Kryesisë së LSI-së u vendos që zgjedhjet për Kryetarin e Lëvizjes Socialiste për Integrim do të mbahen në të gjithë territorin e Republikës së Shqipërisë ditën e diel në 6 nëntor 2016.

Mbledhja gjithashtu rikonfirmoi edhe njëherë vendimin që këto zgjedhje do të zhvillohen me pjesëmarrjen e të gjithë anëtarëve të LSI-së në të gjithë vendin duke respektuar me rigorozitet atë që tashmë është një vlerë e konsoliduar në Lëvizjen Socialiste për Integrim, që ka të bëjë me respektimin parimit një  anëtar, një votë.

Kryesia vendosi që deri më datën 30 shtator 2016 të jetë afati i regjistrimit të kandidaturave për kryetar të LSI-së mbi bazën e respektimit të parimeve dhe të kritereve që janë vendosur për këtë gjë dhe që miratoi Kryesia.

Në këtë mbledhje të Kryesisë, Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim konfirmoi kandidaturën për kryetar të LSI-së.

Ndërkaq, edhe anëtari i Kryesisë, njëkohësisht Kryetar i LSI-së së Tiranës, Prof. Shezai Rrokaj shpalli kandidaturën për Kryetar të Lëvizjes Socialiste për Integrim.

Duke e konsideruar këtë fazë të zhvillimit politik, strukturor dhe organizativ të LSI një moment shumë të rëndësishëm për konfirmimin e vlerave që ka krijuar Lëvizja Socialiste për Integrim, por më shumë se për kaq.

Për ridimensioniomin e rolit të saj në përballimin e sfidave politike të së ardhmes nga selia qendrore e LSI-së ftoj të gjithë anëtarët, simpatizantët, mbështetësit, votuesit e LSI-së të bëhen pjesë e diskutimit, pjesë e debatit, pjesë e fushatës së zgjedhjeve, duke ofruar kontributet, alternativat, propozimet, mendimet dhe vlerësimet e tyre për gjithçka ka të bëjë me mënyrën e funksionimit dhe të organizimit të LSI-së, prej Konventës së zhvilluar katër vjet më parë e deri më sot, dhe të jenë gjithashtu pjesë e debatit dhe diskutimit për të parë me sy realist dhe kritik platformat, alternativat që do të ofrojnë kandidatët në garën për kryetar.

Deri më 30 shtator është e hapur fushat e regjistrimit dhe ftoj cilindo tjetër që dëshiron të bëhet pjesë e garës për kryetar të paraqitet pranë strukturave organizative të LSI-së për të bërë regjistrimin si kandidat për kryetar i LSI-së.

Nga ky çast e në ditët në vazhdim ne do të jemi në kontakt dhe do t’iu informojmë herë pas here për gjithçka ka të bëjë me zhvillimin e fushatës së zgjedhjeve në mënyrë të veçantë për garën për kryetar të LSI-së.

Burimi:( integrimi.al/ E.S ) 

al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al