Dervishaj-Cutillos: Të zbatohet plotësisht heqja e taksës “fikse”

thumbnail_me-ambasadorin-cutilloMinistri i Transportit dhe Infrastrukturës Sokol Dervishaj, zhvilloi një takim me Ambasadorin e Italisë Alberto Cutillo.Ministri Dervishaj I kërkoi Ambasadorit Cutillo, zbatimin e plotë të dekretit të heqjes së taksës “fikse”, në gjithë pikat doganore italiane, pasi ka shqetësime nga “Shoqata e Transportuesve”, se në Portin e Barit dhe atë të Brindisit, masa nuk po aplikohet.
Nga ana e tij ambasadori Cutillo, tha se ky shqetësim do të marrë zgjidhje brenda pak ditëve, kur dekreti për taksën “fikse”, të publikohet në fletoren zyrtare bashkë me disa akte nënligjore.
Në takim u diskutua edhe për rritjen e bashkëpunimin për zhvillimin e Transportit Detar dhe potencialin e madh që mund të luajë ky sektor, në ekonominë e vendit. Transporti hekurudhor ishte një tjetër pikë e diskutimit, ku zoti Cutillo shprehu gadishmërinë e dhënies së asistencës teknike dhe financiare nga pala italiane.
Ministri Dervishaj dhe Ambasadori Cutillo, u ndalen edhe te Procesi I Berlinit, duke e vlerësuar si një nismë të rëndësishme për zhvillimin e rajonit të Ballkanit. Ambasadori Cutillo, tha se pala italiane mirëpret projekte konkrete në fushën e Transportit dhe Infrastrukturës, për ti diskutuar edhe në samitin e Romës që do të mbahet në Qershor 2017.

(Burimi:Integrimi.al/Xh.N)

Te shenuara si:
al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al