Edmond Panariti: Kërkohet pajisja sa më parë e anijeve me Bluebox dhe me sistemin europian të gjurmimit

Deputeti i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Edmond Haxhinasto me anë të një statusi në Facebook ka reaguar mbi përfshirjen në skemat e mbështetjes financiare të bujqësisë dhe mbulimin e kosotove të flotës së peshkimit. Panariti shkroi se si fillim duhet të kërkohet pajisja sa më parë e anijeve me Bluebox dhe me sistemin europian të gjurmimit.

Më poshtë keni statusin e plotë:

Është për tu pershendetur perfshirja ne skemat e mbeshtetjes financiare te Bujqesise edhe mbulimi i kostove ne instrumenta dhe operacionale te sistemit te gjurmimit te flotes se peshkimit. Por, kerkohet pajisja sa me pare e anijeve me Bluebox dhe me sistemin Europian te gjurmimit. Gjithashtu administrimi i qendrueshem i sinjalit te ketij sherbimi, duhet te behet sa me pare tani qe fondet jane vene ne dispozicion. Eshte koha qe Shqiperia te krijoje nje pakete te besueshme statistikash te peshkimit per te aplikuar me pas per fonde mbeshtetese te ketij sektori ne prag te hapjes se negociatave.

Burmi: (integrimi.al/T.I)

al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al