Edmond Panariti: Shqipëria nuk po qeveriset por po sundohet, madje me ligje!

Nga Edmond Panariti

Shqiperia nuk po qeveriset por po sundohet, madje me ligje! Dhe jo sundim i ligjit por sundim me ligj! Ky eshte modeli, shteti jam une. L’Etat c’est Moi..! Mizorite, shtypjet dhuna ne histori kanë qene pergjithesisht te ligjeshme. Sundimtari perkujdesej ta mbeshteste dhunen me ligj. Mbreti mizor, Henri i tete i Anglise, vrau dhe preu me ligj dhe me institucione te krijuara prej tij.. Madje, ai krijoi edhe kishen e tij per ta bekuar ne aktet e tij. Edhe Enveri, denonte, burgoste dhe ekzekutonte me ligj! Asnjehere pa ligj dhe asnjehere pa vendim gjykate. Por sot nuk kemi formalisht as Gjykata, per te “atestuar”, arbitraritetin dhe padrejtesine!… Ku mberritem! Çfarë mjerimi!

al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al