Nga Eglantina Mirashi

Valët që na përmbyti Drini

Sot kthehemi në vitin 1945. Komunistët morën gjithçka. Tashmë kanë çdo qelizë nën pushtetin e tyre. Prej kohësh shteti ka rënë në greminën e tij totalitare. Bashkitë ngjajnë me lokalitetet partizane. Ajo çka i vë vulën turpit, kapjes dhe rënies së shtetit është Vala e Drinit, emërimi në Bashki i personave në kundërshtim me ligjin. Rama është mjeshtër i jetesës me krimin. Të fortët, përdhunuesit, trafikantët, vrasësit janë oksigjeni i tij. Rama është në fund të ciklit të tij. Ajo çka ia sjell të pashmangshëm fundosjen e tij janë “Valët e Drinit”. Val Drini, Val Ndreu, Val Bushi, Val Suli, Val Peçi, Val Kajmaku e shumë valë të tjerë në të gjithë Shqipërinë, do ta përmbytin Ramën shumë shpejt. Koha është sot. Shqiptarë ngrihuni, mos e lejoni këtë poshtërim. Bijtë e shqipes nuk e meritojnë këtë maskaradë institucionale. Rama duhet të shporret. Rama ka tradhtuar e shitur vendin te krimi dhe klika afër tij. Shqipëria e shqiptarëve, vdekje tradhtarëve.