Fisi “Tribu” në Indi ka hequr dorë nga tradita e gjuetisë për të ruajtur natyrën. Një fis në shtetin veri-perëndimor indian të Nagaland-t hoqi dorë nga tradita e lashtë e gjuetisë, për arsyen e thjeshtë, për të mbrojtur kafshët e egra. Fotografi Sayan Hazra kronikon jetën në fshat pasi hoqën dorën nga praktika.

Në një kohë, 76-vjeçari Chaiyievi Zhiinyii ishte një gjuetar i aftë. Por, ai hoqi dorë nga gjuetia në vitin 2001. Ndërsa fisi Khonoma hoqi dorë nga ajo që ishte një burim i rëndësishëm jetese rreth 20 vjet më parë, për të krijuar një ekosistem më të qëndrueshëm për gjeneratat e ardhshme.

Për shekuj me radhë, njerëzit në fshatin e largët, kodrinor kaluan shumicën e kohës në gjueti. Ata vranë kafshët për ushqim, por edhe për faktin se kjo metodë ishte një traditë dhe një mënyrë jetese. E gjitha filloi në vitin 1993, kur disa banorë filluan një fushatë për të ndaluar gjuetinë. Ata u nxitën të vepronin pasi zbuluan se Tragopanët me ngjyrë gri, një lloj fazani, ishin një specie e rrezikuar.

Rajoni është shtëpia e disa qindra zogjve, por ato janë vrarë shpesh për mishin e tyre. Si rezultat i fushatës nga disa njerëz të fisit, këshilli i fshatit vendosi të rrethojë rreth 20 km katrorë, ku nuk do të lejohej gjuetia. Gjatë këtyre viteve, Këshilli ka vendosur të ndalojë prerjen dhe djegien e xhunglës, si dhe çdo lloj veprimtare tregtare që shfrytëzon burimet natyrore dhe pyjet që rrethojnë fshatin.