Floida Kërpaçi: Të bëhemi të gjithё sё bashku pёr talaseminë.

Në ditën Botërore të luftës kundër talasemisë, deputetja e LSI-së, Floida Kërpaçi ka reaguar me anë të një statusi në Facebook ku shprehet se si qytetarë duhet të vazhdojmë këtë sfidë të madhe, të bëhemi të gjithё sё bashku pёr talaseminë.

Më poshtë reagimi i plotë:

Në çdo 8 maj kudo në botë përkujtohet Dita e Luftës kundër Talasemisë.
Rezulton se në vendin tonë ka rreth 300 mijë bartës të talasemisë, ndërmjet të cilëve edhe shumë fëmijë.
Në total e prekur nga kjo sëmundje pohohet të jetë 8-9% e popullatës.Fakti më shqetësues është se institucionet shteterore nuk pergjigjen ne lidhje me problemet e ketyre pacienteve! Sfida jonë nuk është sot, por cdo ditë ne duhet të punojmë që të DYFISHOJMË përpjekjet tona për të siguruar :transfuzione tё rregullta, terapi me medikamente kelante dhe kontrolle tё vazhdueshme pёr tё pakёsuar ndёrlikimet nga kjo sёmundje.Kjo qeveri eshte nje ZERO e madhe ne luften per te mbeshtetur realisht qytetaret me talasemi!Nderkohe, si qytetare duhet te vazhdojme kete sfide te madhe, te behemi të gjithё sё bashku pёr talaseminë. Dhuro gjak, shpёto jetё

al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al