Komplet origjinal i hambarit të gjetur 1969 Lamborghini Miura pritet të shesë për 1MILLION £

Lamborghini Miura vlerësohet gjerësisht si një makinë shumë e veçantë kur është origjinale. Dhe një që besohet të jetë më origjinalja e këtij lloji pritet të vendoset në një ankand në Londër në tetor.

Makina në fjalë, një P400 S e vitit 1969, është ruajtur në një hambar në pyllin e Zi, në Gjermaninë jug-perëndimore, për katër vitet e fundit dhe në këtë periudhë të gjatë kohore ka grumbulluar një sasi pluhuri të dukshme.

Por ajo që qëndron në brendësinë e saj nuk është prekur aspak nga koha dhe është plotësisht e pa dëmtuar.

E përshkruar si një shembull i ‘kapsulës kohore’ të Lambo-it legjendar, ajo është ruajtur në gjendje të mrekullueshme dhe që më së miri mund të mburret me bojërat, zbukurimet dhe pjesët mekanike që u krijuan në fabrikë rreth 50 vjet më parë.

RM Sotheby’s do t’iu ofrojë një Miura të verdhë të ndritshme koleksionistëve më 24 tetor në ankandin që do të mbahet në Londër të organizuar në Olimpiadën në West Kensington.

Shtëpia e ankandit beson se është një nga shembujt e fundit të mbetur në një gjendje krejtësisht origjinale, dhe kjo është arsyeja pse pret një luftë ofertash që do të shtyjë çmimin në një shifër mbi 1 milionë dollarë.