Tensioni i madh dhe çështjet e pa përfunduar gjatë Luftës së parë botërore hapen plagët pas 20 vite për një luftë të re mes Aletatëve  dhe Boshtit Nazist e cila zgjati nga viti 1939 deri në vitin 1945.

Fotografitë me ngjyra gjatë Luftës së dytë boterore kanë qenë shumë të rralla pasi nuk ka pasur pasije të tilla, pothuajse të gjitha kanë qenë me ngjyra bardhë e zi.
Një libër i botuar në Muzeun Imperial të luftës ka mahnitur më disa fotografi të publikuara, pasi janë me ngjyra ku shihen qartë dhe pastër të cilat duken aq të pabesushme.
Ian Carter autori i librin ka thënë se “ është e zakonshme se gjatë këtyre ditëve të kemi fotografi të llojave të ndryshme” ai ka pohuar se nuk janë pastruar dhe as ngjyrosur këto të fundit.
Imazhet janë porositur nga Ministria e informacionit në Britani, ku janë marrë disa fotografi vetëm për eksperiment nga disa fotografë zyrtarët të cilët kanë fotografuar në disa lokacione të ndryshme.
Autori i këtij libri ka thënë se ende është e pa besushme që kemi fotografi  që pasqyrojnë  Luftën e dytë botërore.

Civilët holandezë kërcenin në rrugë pas çlirimit të Eindhoven nga forcat aleate, shtator 1944.

Infermiere dhe avionë ajrorë në spitalin Royal Air Force të Princeshës Mary në Halton në Buckinghamshire, gusht 1943. Spitali u hap në vitin 1927 dhe trajtoi rreth 20,000 viktima RAF gjatë Luftës.

Lancaster bombardues pranë përfundimit në fabrikën e kuvendit Avro në Ëoodford pranë Mançesterit, 1943.

Rreth 125,000 avionë britanikë u ndërtuan gjatë Luftës së Dytë Botërore dhe mbi gjysma e fuqisë punëtore ishin gra.


Paratrupatët britanikë përgatiten për një kërcim praktik nga një RAF Dakota bazuar në Doën Ampney në Wiltshire, prill 1944.

Piloti luftarak më i mirë i RAF-it, me 31 të vrarë në këtë datë, komandanti i krahut James ‘Johnnie’ Johnson, me Spitfire e tij dhe Labrador ‘Sally’ në Normandinë, korrik 1944.

Udhëheqësi i terrenit Sir Bernard Montgomery shpjegon strategjinë aleate ndaj mbretit Xhorxh VI në karvanin e tij të komandës në Holandë, tetor 1944.

Ushtarët britanikë në Caryatids në Akropol Athinë, tetor 1944.

Toger Vernon R. Richards i Grupit të 361 të Luftëtarëve që fluturoi me P-51D Mustangin e tij, me nofkën ‘Tika IV’, gjatë një misioni përcjellës bombardues më 1944/Insajderi.com