• Tirana -1 °
 • Durres -1 °
 • Elbasan -1 °
 • Fier 5 °
 • Gjirokaster 10 °
 • Korce -5 °
 • Kruje -1 °
 • Kukes -12 °
 • Lezhe 3 °
 • Sarande 10 °
 • Shkoder 3 °
 • Vlore 6 °
 • Ulcinj 6 °
 • Pristine -2 °

Coronavirusi që shpërtheu në Wuhan është përhapur në të gjithë botën që nga rastet e para kur u zbulua në Kinë qendrore në dhjetor. Të paktën 1.100 njerëz kanë vdekur dhe më shumë se 45,000 njerëz janë infektuar, dhe Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) ka shpallur shpërthimin një emergjencë shëndetësore publike me shqetësim ndërkombëtar.

Komisioni Kombëtar i Shëndetit në Kinë ka konfirmuar se virusi mund të transmetohet nga një person në tjetrin – ku një virus i infektuar e infekton tjetrin duke teshtitur ose kollitur – si dhe nga kontakti i drejtpërdrejtë.

Të paktën 510 raste janë të konfirmuara me coronavirus në më shumë se 25 vende dhe territore jashtë Kinës. Dy njerëz kanë vdekur jashtë territorit të Kinës nga virusi – një burrë kinez 44-vjeçar në Filipine, dhe një burrë 39-vjeçar në Hong Kong, transmeton Telegrafi.

Një numër vendesh, të tilla si Shtetet e Bashkuara dhe Japonia, kanë evakuuar shtetasit e tyre gjatë fluturimeve nga Wuhan, kryeqyteti i provincës Hubei.

Kjo është një listë e plotë e vendeve jashtë Kinës kontinentale me raste të konfirmuara të coronavirusit deri më tani.

Hartaa

Kamboxhi (të paktën 1 rast)

Kanada (të paktën 7 raste)

Finlanda (të paktën 1 rast)

Francë (të paktën 11 raste)

Gjermani (të paktën 16 raste)

Hong Kong (të paktën 50 raste, 1 vdekje)

India (të paktën 3 raste)

Itali (të paktën 3 raste)

Japoni (të paktën 28 ​​raste, plus 175 raste të anijeve).

Makao (të paktën 10 raste)

Malajzia (të paktën 18 raste)

Nepal (të paktën 1 rast)

Filipine (të paktën 3 raste, 1 vdekje)

Rusia (të paktën 2 raste)

Singapori (të paktën 47 raste)

Koreja e Jugut (të paktën 28 ​​raste)

Spanjë (të paktën 2 raste)

Sri Lanka (të paktën 1 rast)

Suedi (të paktën 1 rast)

Tajvan (të paktën 18 raste)

Tajlandë (të paktën 33 raste)

Emiratet e Bashkuara Arabe (të paktën 8 raste)

Mbretëria e Bashkuar (të paktën 8 raste)

Shtetet e Bashkuara (të paktën 13 raste)

Vietnami (të paktën 15 raste).