Haxhinasto: Investimet Malteze të mirëpritura në industrinë detare

Ministri i Transportit dhe Infrastrukturës Edmond Haxhinasto, ka pritur në një takim Ministrin e Ekonomisë dhe Investimet të Maltës, Chris Cardona. Haxhinasto vlerësoi mbështetjen që Malta jep për procesin e integrimit në Bashkimin Europian të Shqipërisë, dhe theksoi se hapësira e bashkëpunimit me Maltën, është shumë e gjerë në fushën e investimeve në përgjithësi dhe në atë të transportit dhe infrastrukturës në veçanti.

Plotësimi i bazës ligjore të bashkëpunimit mbetet një çështje për tu realizuar dhe 2 ministrat shprehën gadishmërinë për të vazhduar më tej në këtë drejtim.Sektori i veçantë i bashkëpunimit u përcaktua industria detare, ku eksperienca e Maltës është një shembull për tu ndjekur.

Haxhinasto informoi zotin Cardona, për mundësitë e fushat në të cilat mirëpriten investimet e bisnesit maltez.

Burimi:(integrimionline\ E C)

al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al