IPhone i ardhshëm do të vijë me shpejtësi super të shpejtë të internetit 5G  dhe kamerën më të mirë të lëvizshme të Apple, sipas thashethemeve. IPhone 12, ende nuk është promovuar nga Apple por pritet të dalë në treg në shtator. Specifikat e tij tashmë janë në të gjithë rrjetin.

Këshilltarja e besuar Max Weinbach thotë se celulari i kushtueshëm do të vijë me një aparat 64-megapixel. Kjo është shumë më mirë sesa kamerat e pasme të 12MP të ofruara nga iPhone 11 Pro Max i vitit të kaluar.

Sidoqoftë, kamera e 12 është akoma një rrugëdalje nga kapakët e reklamave 108MP në Samsung Galaxy S20 Ultra , i cili pritet të dalë në treg javën e ardhshme. Apple do të ndjekë gjurmët e Samsung-ut në përfshirjen e një zmadhimi të fuqishëm dixhital që në mënyrë efektive e kthen telefonin tuaj në një palë dylbi.

S20 Ultra vjen me një zmadhim dixhital 100x, megjithëse testet tona të hershme sugjeruan që parakohjet në atë zmadhim të dalin pak më të paqarta. Weinbach shtoi se Apple do të ndryshojë gjithashtu Mode mbresëlënëse Night debutuar në iPhone 11, i cili ndihmon kamerën të marrë fotografi më të mira në errësirë.

Firma në Kaliforni gjithashtu do të rritë jetën e baterisë së celularit me një bateri të madhe 4,400mAh brenda iPhone 12 Pro Max, nga qeliza 3,969mAh e mbushur në iPhone 11 Pro Max. Karakteristika kryesore për iPhone 12, megjithatë, do të jetë lidhja 5G, sipas rrjedhës pjellor. 5G është gjenerata e ardhshme e internetit celular, që pritet të sigurojë shpejtësi të shpejtë të shkarkimit – duke ndryshuar mënyrën se si i përdorim aparatet tona përgjithmonë. Me 5G, ju mund të shkarkoni një film të plotë HD në sekonda mbi lidhjen tuaj të rrjetit.