Apple ka konfirmuar, nëpërmjet Zëvendës Presidentit Greg Joswiak i product marketing, që iPhone XR ka qenë dhe është smartphoni më i popullarizuar, që nga koha kur u lançua.

Kjo është një shprehje e qartë e Apple mbi zhvillimin e iPhone-ve të reja. Apple ka bërë të ditur se nuk ka dhënë më shumë informacion mbi numrin e iPhone, iPad dhe Mac dhe kështu edhe pse, si konfirmim Joswiak, iPhone XR ka bllokuar shumë iPhone XS dhe XS Max edhe pse është e pamundur të përcaktohet se sa janë shitur.