Ja kush janë fshatrat më të bukur në Europë

Fshatra që të lënë pa frymë, rrugë të ngushta dhe kështjella mesjetare, të përfshira në skenarë piktoreskë.

Portree, Ishulli Skye, Skoci

Ky fshat që shtrihet në portin e gadishullit skocez Hebrides është i rrethuar nga pyje me drerë, shqiponja dhe një fauna të mrekullueshme. Liqene, formacione shkëmbore dhe peizazhe që të lënë pa frymë ju shtyjnë të organizoni një ekskursion në këtë vend.

Aiguèze, Francë

Bën pjesë në Qarkun Les Plus Beaux Villages në Francë që përfshin 155 fshatra që numërojnë më pak se 2000 banorë dhe të paktën dy prej tyre cilësohen pasuri kombëtare. Një ndër më karakteristikët e kësaj liste është fshati mesjetar Aiguèze. Ky vend parajsor në jug të Francës është i pasur me kisha romane, të artit të rilindjes me një urë antike.

Reine, Ishulli Lofoten, Norvegji

Në veri të Rrethit Arktik gjendet një fshat antik viking, me shtëpi peshkatarësh të rrethuar nga malet – një peizazh si në kartolinë. Mes shtatorit dhe prillit ju mund të admironi fenomenin e aureolës boreale që pikturon qiellin e natës me fasha shumëngjyrëshe.

Sintra, Portugali

Ky fshat i cili ndodhet vetëm një orë larg nga Lisbona bën pjesë në listën e trashëgimisë së UNESCO-s. Është i famshëm për ndërtesat baroke dhe kështjellat. Sintra është një pikënisje e mirë për të bërë shëtitje dhe një tur gastronomik.

Zermatt, Zvicër

Është një ndër fshatrat më të bukur në Zvicër, ku hyrja është e ndaluar për makinat dhe panorama dominohet nga një mal me pamje madhështore: Matterhorm.

al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al