Sipas shkencëtarëve, planeti ynë është shtëpia e rreth 8.7 milion llojeve bimore dhe shtazore, ndërsa 86% e specieve të tokës dhe 91% e specieve të detit ende nuk janë zbuluar. Është e mahnitshme që pas qindra vitesh studime biologjike vazhdojmë të kërkojmë dhe të gjejmë lloje të reja të kafshëve, zogjve, insekteve dhe peshqve. Disa nga këto krijesa duken kaq unike saqë është vështirë të besohet se jetojmë në planetin e njëjtë si ata. Duket se natyra nuk do të ndalet kurrë duke sfiduar imagjinatën tonë dhe duke na habitur me kreativitetin e saj!
-Ky është peshku që rri në thellësi të mëdha. Ai ka një kokë transparente dhe sy të vegjël.

5695410 image crop 512x385 1537421421 728 568f55535b 1537527979
-Me siguri keni dëgjuar për lemurin, por për një lemur fluturues nuk e besoj!

5693960 14733572 1839309296298228 1179235712667484160 n 1537337351 728 53367cebf8 1537527979
-Buburrecat nuk janë kafshë e preferuara që do donim ti shihnim dhe ti përkëdhelnim por këto lloj që do të shihni më poshtë duket si gjethe të një luleje.

5695160 image crop 912x751 1537421471 728 eae3aa14d2 1537527979
-Një karkalec qe duket si një alien shumngjyrësh me sy të cuditshëm, nqs e shihni në det bëni mirë ta shihni nga afër se rrallë herë do ju dali një rast I tillë.
-Peshqit I shohim në det por jemi mësuar me ngjyrat e tyre të ndezura dhe të dallueshme. Por hidhini një sy këtij peshku që është identik me ngjyrën e detit.
-Majmunët, kafshët më kurioze por dhe të lezetshme! Ky është  rraca e majmunit më e vecantë, me një fytyrë komplet të kuqë.

5694210 33355479 175055246455508 7525135976536997888 n 1537338188 728 20227cfcc6 1537527979
-Oktapodi I cili ngjan sikur është mbuluar nga një cërcaf është krijesa më e bukur që do të shihni.
-Hardhuca e zezë, e vecantë, dhe duket jo-reale

5695460 image crop 1962x1737 1537421593 728 45f0c1dfd0 1537527979