Kafeja mund të zëvendësohet me këtë pije

Ajo duket tamam si kafe, me ndryshimin e vetëm që është e gjelbër. Kjo pije është shumë e vlefshme, sidomos në mesin e atyre që kërkojnë një jetë sa më të shëndetshme.
Çaji pluhur i gjelbër quhet “Matcha” dhe përbëhet nga gjethet e çajit jeshil .
Shkencëtarët thonë se kjo pije ka më shumë kafeinë se një gjysmë filxhan kafe ekspres dhe mund të zëvendësojë më së miri kafen si pijen tuaj të preferuar të zgjimit.

AN-700x420-620x400

Çaji “Matcha” ka ekuivalentin ushqyes të 10 gota të çajit të gjelbër normal, si dhe 137 herë më shumë antioksidantë. Edhe pse ne kemi filluar të dëgjojmë në lidhje me këtë pije të mahnitshme vetëm kohët e fundit, “Matcha” ka qenë e popullarizuar në Japoni që nga viti 1191.

Ky çaj është burim i pasur i antioksidantëve, të quajtur polifenols të cilat kanë rezultuar efektive kundër problemeve të zemrës, kancerit, sheqerit të lartë.

Hulumtimet kanë treguar se ky çaj mund të stimulojë mirëfunksionimin e metabolizmit dhe të ngadalësojë rritjen e qelizave të kancerit.

al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al