Kafeja ul rrezikun e infarkteve në zemër dhe lufton disa lloje kancerësh

Çdokush mund të reduktojë rrezikun e sulmeve në zemër apo infarktit thjesht duke pirë dhe një filxhan kafe më shumë në ditë, sipas një studimi të ri.

Studimi thotë se me çdo filxhan kafe, pija ul rrezikun e sulmeve në zemër me 8 për qind, dhe infarktin me 7 për qind.

Disa fakte të studimit:

-Tre kafe në ditë ndihmojnë të jetoni më gjatë

-Katër kafe në ditë përgjysmon rrezikun e kancerit të gojës

-Studimi tregon se ata që pinë një kafe një orë para stërvitjes, ushtrohen më gjatë.

-Kafja të ndihmon në parandalimin e kancerit të mëlçisë.

 

al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al