Kongresmeni Pete Sessions vlerëson rolin e Metës

242397_mKongresi amerikan ka ndjekur me vëmendje negociatat politike për miratimin e reformës në drejtësi dhe kërkon seriozitet në implementim e ndryshimeve kushtetuese. Madje ka kongresmenë që njohin me detaje pjesë të ndryshime kushtetuese, duke u ndalur në mënyrë specifike tek krijimi i Byrosë Kombëtare të Hetimit. Për këtë çështje, një kongresmen, i biri i një prej drejtorëve më të suksesshëm të FBI-së, Sessions i ka kushtuar një letër kreut të Kuvendit shqiptar, ku shpreh krenarinë e tij personale për trajnimin e agjentëve shqiptarë të Byrosë Kombëtare të Hetimit pikërisht nga agjencia federale e drejtuar dikur prej të atit.

Kryetari i Kuvendit, Ilir Meta ka marrë një mesazh nga Kryetari i Komisionit të Ligjeve dhe Procedurave në Kongresin Amerikan, Pete Sessions, i cili shpreh vlerësimet e tij për Kuvendin e Shqipërisë dhe popullin shqiptar për miratimin me unanimitet të Reformës në Drejtësi. Sipas njoftimit për shtyp të Kuvendit, kongresmeni amerikan përshëndet përpjekjet e Metës për të punuar me të gjitha palët në Kuvendin e Shqipërisë, përfshirë dhe opozitën, për përmbylljen me sukses të kësaj reforme historike. Kryetari Sessions thekson se një sistem drejtësie i drejtë dhe i paanshëm, i mbështetur mbi një proces të pavarur dhe profesional Vetting-u, si dhe një sistem i ri i praktikave dhe procedurave të zbatimit të ligjit janë një shenjë e angazhimit të Shqipërisë për reforma dhe stabilitet. Kryetari Sessions shprehet me tej se ngritja e Byrosë Kombëtare të Hetimit, e modeluar sipas standardeve të Byrosë Federale të Hetimit në SHBA është edhe një moment krenarie personale, pasi babai i tij ka shërbyer si drejtor i FBI-së nën administratat e Presidentëve Regan dhe Bush i vjetri. Si vende anëtare të NATO-s, vijon Kryetari Sessions, SHBA dhe Shqipëria punojnë së bashku në shumë çështje kritike të sigurisë dhe se Shqipëria kontribuon si një partner strategjik në luftën e përbashkët kundër terrorizmit. “Vendet tona ndajnë qëllime të përbashkëta për stabilitetin dhe sigurinë, demokracinë dhe zhvillimin ekonomik dhe angazhimi ynë i përbashkët është çimentuar nga marrëdhëniet mes popujve tanë, çka do të sigurojë një partneritet edhe më të madh në vitet që do të vijnë”,-thuhet në letër, sipas njoftimit për shtyp të Kuvendit. Pete Sessions është kongresmen, i biri i William Steele Sessions, i cili është një nëpunës civil amerikan, që ka shërbyer si gjyqtar dhe Drejtor i katërt të Byrosë Federale të Hetimeve. Sessions shërbeu si drejtor të FBI-së nga viti 1987 deri 1993, kur ai u shkarkua nga presidenti Bill Clinton. Fillimisht Sessions u bë një anëtar i Delta Chi Fraternity dhe është nderuar me çmimet më të larta nga Pentagoni si me dekoratën: “Eagle Scout”. Tradita familjare ka vijuar, pasi djali i tij, Pete Sessions është anëtar Dhomës së Bashkuar të Përfaqësuesve. Kongresmeni, sikundërse i ati gjithashtu është nderuar me dekoratën “Eagle Scout” e po ashtu edhe djemtë e tij, Bill dhe Steele janë gjithashtu “Eagle Scouts”.

(Burimi:Shqiptarja.com/Xh.N)

Te shenuara si:
al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al