Gjatë një konference për shtyp, Komisioni Kombëtar i Shëndetit në Kinë i vendosi koronavirusit Wuhan një emër tjetër.

Për javë të tëra, virusi që u përhap me shpejtësi është njohur vetëm me emrin e qytetit ku e ka origjinën, diçka për të cilën vendasit në Wuhan e kanë parë zhgënjyese dhe stigmatizuese, shkruan CNN.

Zyrtarët kinezë thanë që virusi përkohësisht do të quhet Pneumonia e Koronavirusit Roman (Novel Coronavirus Pneumonia, ose NCP.)

Nuk ka asnjë lajm se kur do të përcaktohet një emër përfundimtar zyrtar për virusin.