Lëvizja Rinore për Integrim depoziton në Ministrinë e Arsimit dhe Sportit një paketë propozimesh për përmirësimin e Maturës Shtetërore

Lëvizja Rinore për Integrim ka depozituar një kërkesë pranë Ministrisë së Arsimit dhe Sportit ku kërkon përmirësimin e procedurës së Maturës Shtetërore.

Sipas kësaj kërkese, theksohet rëndësia e zgjidhjes së problematikave që janë shfaqur në Maturën Shtetërore pasi kjo procedurë ka pësuar ndryshme të vazhdueshme duke i bërë maturantët të ndjehen jo të sigurt dhe të paqartë.

Lëvizja Rinore për Integrim synon që nëpërmjet këtyre propozimeve të krijohet një Maturë Shtetërore gjithëpërfshirëse ku të mbizotërojë meritokracia dhe transparenca në mënyrë që të ofrojë shanse të barabarta për çdo maturant.

Kryetarja e LRI-së, Floida Kërpaçi, duke folur pas deponimit të paketës me propozimet për përmirësimin e Maturës Shtetërore tha se kjo është një nismë për të sjellë një ndryshim në sistemin tonë arsimor, që ka trajtuar në mënyrë të padrejtë maturantët tanë ndër vite.

“Në vend të pengesave ne duhet të krijojmë më shumë shanse për edukimin, shanse për të ofruar një edukim më të mirë për të gjithë maturantët tanë, duke u ofruar kështu një punë të paguar më mirë, për familjet e tyre për veten e tyre dhe për jetën e tyre. Ne duam të falënderojmë deputet e grupit parlamentar të LSI-së, Monika Kryemadhi dhe Silva Cakën, të cilat na kanë mbështetur në këtë nisëm që kërkon një përmirësim të kushteve në të gjitha shkollat anembanë vendit”, – tha Kërpaçi, duke theksuar: – “Znj. Nora Malajn, Zv.Ministren e Arsimit, e cila ka në fokusin e saj të përditshëm përmirësimin e sistemit të Maturës Shtetërore dhe ndër vite ka punuar me mijëra maturantë dhe në veçanti deputet më të re të Kuvendit të Shqipërisë, Kejdi Mehmetaj, e cila ka qenë gjithmonë zëri i të rinjve në parlament. Arsimi është çelësi i zhvillimit dhe i progresit të një vendi, ndaj problematikat e arsimit kanë qenë në fokus të kauzave tona. vetëm edukimi i brezave të rinj dhe fuqizimi përmes punësimit të tyre me paga më të larta e dinjitoze mund ta zhvillojë vendin tonë modest”, – deklaroi Kryetarja e LRI-së, Kërpaçi.

Këto propozime të LRI-së vijnë pas bashkëbisedimeve të hapura dhe konsultave me maturantët, ku është diskutuar dhe janë dhanë sugjerime apo propozime mbi Maturën Shtetërore.

Burimi:( integrimi.al / E.S ) 

al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al