Limoni është një frut që historikisht lidhet me të ashtuquajturat “metodat kuruese natyrore”. Falë përfitimeve të panumërta, frutat e agrumeve të famshme shpesh ndihmojnë në trajtimin e sëmundjeve më të ndryshme.

Megjithatë, pak e dinë se pjesa më e mirë e limonit është ajo që shumica e njerëzve e hedhin pa u menduar, lëkura!

Një pjesë e madhe e përfitimeve të dobishme që lidhen me limonin është në fakt për shkak të pjesës së saj të jashtme dhe jo të tulit, e cila për shembull përmban shumë më pak vitaminë C (rreth dhjetë herë më pak) se lëkura.

Këtu është një truk për të përfituar plotësisht të mirat e limonit!

Pas larjes tërësisht, ngrijeni atë për disa orë. Në këtë mënyrë ju do ta përdorni 5-10 herë më shumë se lëngu që zakonisht merret nga shtypja, si dhe 100% duke shfrytëzuar përfitimet antioksiduese që parandalojnë kancerin.