• Tirana 16 °
 • Durres 16 °
 • Elbasan 16 °
 • Fier 21 °
 • Gjirokaster 19 °
 • Korce 17 °
 • Kruje 16 °
 • Kukes 16 °
 • Lezhe 22 °
 • Sarande 19 °
 • Shkoder 22 °
 • Vlore 20 °
 • Ulcinj 18 °
 • Pristine 20 °

Acidi kaprilik është një acid i cili gjendet në vajin e kokosit dhe qumështin e gjirit të njeriut, acidi kaprilik është një nga tre acidet yndyrore kryesore. Përfitimet e acidit kaprilik përfshijnë trajtimin e akneve, zvogëlimin e rrezikut të rezistencës ndaj antibiotikëve. Ai gjithashtu ndihmon në mbrojtjen e ekuilibrit të baktereve të shëndetshme në trup për të reduktuar inflamacionin, zvogëlimin e rrezikut të alergjive dhe për të përmirësuar shëndetin hormonal. Ky acit ka aftësinë për të ndihmuar në parandalimin dhe trajtimin e infeksioneve që ndodhin në lëkurë, infeksioneve gjenitale, dhe pjesëve të tjera.

Përfitimet të tjera që mund të keni nga ky acid: aftësinë për të trajtuar aknet dhe probleme të tjera të lëkurës. Ai funksionon duke vrarë bakteret e dëmshme në lëkurë që shkaktojnë çrregullime, inflamacion dhe infeksione. Mund ta përdorni dhe për kujdesin ndaj flokëve. Vaj kokosit përmban këtë acid dhe ai është një nga përbërësit kryesorë që ndihmon flokët për hidratim.