Ministri i Bujqësisë, Panariti, në Panairin e Bujqësisë “Green Week” në Berlin/ Shqipëria, stendë në Panairin e Berlinit me produkte autoktone

Ministri i Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujrave, Z.Edmond Panariti, gjatë vizitës në Gjermani dhe pas takimeve me homologun e tij, Schmidt dhe Parlamentaren e Bundestagut Kovaç, vizitoi Panairin e Ushqimit dhe Bujqësisë “Green Week” në Berlin, ku ndodhet edhe stenda shqiptare me produkte autoktone, emblematike shqiptare, siç janë verërat, vaji e ullirit, bimët aromatike, mjalti etj. Gjatë ditës së parë të panairit, stenda shqiptare ka qenë intensivisht e vizituar, fakt që tregon interesimin e lartë për prodhimet autoktone shqiptare, për cilësinë dhe unikalitetin e tyre.

Gjatë qëndrimit në këtë panair, Ministri Panariti dhe grupi i bizneseve shqiptare pjesëmarrëse në këtë event, kanë zhvilluar takime me përfaqësues të bizneseve nga vende të ndryshe, të interesuara për prodhimet shqiptare.

“Bujqësia shqiptare duhet të zhvillojë prodhimet autoktone, të markës, të cilat na individualizojnë në tregun ndërkombetar. Këto produkte dhe ne, të bëjmë të njohur shijen shqiptare, traditat tona shekullore”, tha Panariti.

Burimi:( integrimi.al / E.S ) 

al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al