Një ministër në Delhi, Indi, ka në plan të lejojë lopët dhe të moshuarit të bashkëjetojnë në një hapësirë të përbashkët, ku sipas tij, të dy palët të jetojnë vitet e tyre të arta së bashku.

Ideja “eksperimentale” do të shihet në një strehë gjedhësh në Ghummanhera të Delhi, ku “lopët dhe të moshuarit do të bashkëjetojnë, duke u kujdesur për njëri tjetrin”, tha ministri i zhvillimit të Delhi Gopal Rai E,  të mërkurën, raporton Hindustan Times.

Megjithëse lopët konsiderohen të shenjta në Indi, ato mund të braktisen kur të rriten dhe kur nuk prodhojnë më qumësht, duke i lënë të enden nëpër rrugët e qytetit.

“Kur një lopë than, njerëzit largohen nga ajo dhe ajo përfundon në një gaushala (strehë lopë). Në mënyrë të ngjashme, njerëzit gjithashtu braktisen dhe dërgohen në shtëpitë e pleqve, madje edhe nga familjet e pasura. Pra, ne kemi vendosur që njësia në Ghummanhera do të jetë një shtëpi e përbashkët gaushale dhe pleqërie, “tha Rai.

Rai shpjegoi planet për të hapur “strehën më të përparuar të lopës” në një zonë që do të ishte gjithashtu një shtëpi për njerëzit, “ku të moshuarit do të jenë në shoqëri të lopëve”.