Ministri Panariti: Gratë që do të sjellin projekte në bujqësi e blegtori, do të favorizohen nga ana jonë, me 10 pikë plus në momentet e vleresimit

Ministri i Bujqësisë Panariti ka marrë pjesë në workshopi-in e organiziar nga FAO (Organizata Botërore për Ushqim dhe Bujqësi), për mbështetjen e grave në zonat rurale.

Gjatë workshopit ministri Panariti u shpreh:
“Jam i kënaqur që marr pjesë në këtë Workshop, i cili ka në vëmendje mbështetjen e grave fermere. Jemi përpjekur dhe po përpiqemi, të ndjekim dhe mbështesim rritjen e barazisë gjinore. Duhet rritur numri i grave sipërmarrëse në bujqësi e kjo sigurisht ndikon dhe në ekonomi dhe nivelet e ulëta të zhvillimit ekonomik. Gratë e kanë pasur dhe ruajnë pjesëmarrjen në punën në bujqësi, që përbëjnë 70% të kahut të punës, por kur është fjala për sipërmarrje, janë vetëm 7 %. Ne do ti mbështesim me fondet e Ministrisë së Bujqësisë, por edhe me grandet e BE”.

Burimi:( integrimi.al / E.S ) 

al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al