Ministria e Bujqësisë: Fonde Bashkisë Elbasan për pastrimin e kanaleve kulluese

kanali-vaditës-në-Malësi-të-Madhe-2-300x200Drejtoritë e Bujqësisë në rrethe, në bashkëpunim me strukturat e pushtetit lokal në rrethe, po punojnë intensivisht për hapjen dhe pastrimin e kanaleve kullues.

Gjatë inspektimit të kanaleve kullues e vaditës përgjatë Shkumbinit, ministri i Bujqësisë, Edmond Panarit,i tha se ministria e Bujqësisë i ka akorduar fondin 25 mln euro per Bashkine Elbasan, për pastrimin e kanaleve, me qëllim që fermerët të përfitojë sa më shumë nga të mbjellat bujqësore. Nga ana e tyre, fermerët shprehen se, ne kete sezon kullimi është baza kryesore për prodhimet bujqësore.

Ministri Panariti tha se Ministria e Bujqësisë po mban në gjendje funksionale digat dhe hidrovoret, ndërsa kanalet e dyta e e treta jane kompetencë e bashkisë, ndaj nevojitet bashkëpunim që sistemi të funksionojë si i tërë.

Burimi:(Integrimi.al/E C)

Te shenuara si:
al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al