‘Mushkëritë e botës’, pyjet e Amazonës vijojnë të digjen masivisht prej ditësh.

Ndërkohë, në disa zona kanë filluar reshjet e shiut, por siç raportojnë mediat e huaja ende nuk kanë dhënë efekt në shuarjen e flakëve që janë përhapur me përmasa të mëdha.

Flakët vazhdojnë ta ‘përpijnë’ Amazonën, ndërsa ditën e sotme presidenti brazilian Jair Bolsonaro vendosi nëpërmjet një dekreti presidencial dërgimin e trupave ushtarake në Pyllin e Amazonës.

Më shumë se 74,000 zjarre janë raportuar vetëm në Amazone këtë vit, dhe pothuajse 10,000 prej atyre vetëm javën e kaluar.

Presidenti francez Emmanuel Macron i kërkoi G7 të bëjë presion ndaj presidentit të Brazilii, që të ndërmarrë më shumë veprime kundër zjarreve.

Ndonëse fillimisht e kundërshtoi ashpër, lideri brazilian duket se u dorëzua, pasi sot urdhëroi ndërhyrjen e ushtrisë.