Në 2020 NASA do të nisë një  robot në planetin Mars. Ndërkohë që çdo gjë pritet të përfundojë si projekt, Nasa po përballet me vështirësi në sponsorizim.

Disa kompani private janë shprehur se nuk duan të investojnë tek NASA pasi nuk do të kenë ndonjë fitim. Kreu i NASA , Gold, shprehet se janë të vendosur se do vazhdojnë përpara me planet e tyre dhe në një mënyrë apo tjetër do ja dalin ta vënë  këtë mision në punë .