Shqipëria në diktaturë

Me diktaturë kuptojmë shfrytëzimin e pakufijshëm të fuqisë nga ana e një apo më shumë personave.
Në rastin tone ku përfshihen ngjarjet e fundit. Qytetarë të cilëve po i mohohet e drejta e lirisë fillimisht si parimore.
Demokracia nuk është siç e percepton kryeministri, të cilin e dëgjoj ta përmend atë shpeshherë . Demokracia nuk vjen me monarki, por me një shumicë njerëzish të cilët ushtrojnë sovranitetin e tyre drejtpërdrejt ose nëpërmjet referendumeve.
Shqipëria po kalon një krizë të madhe sociale, ekonomike, diplomatike, sepse Rama kërkon  e sheh karrigen në një tjetër këndvështrim, ai e të vjedhur para prej taksapaguesve, para të fituara me gjak dhe me mund duke emigruar jashtë vendit.
“Demokraci ” nuk nën kupton largimin e rinisë jashtë vendit , largimi i trurit dhe të ardhmes së vendit. Përkundrazi jemi në diktaturë, policia si gestapo, institucionet partiake, burgosja e qytetareve të cilët kundërshtojnë regjimin “Ç’rilindas” dhe ushtarët e saj të lidhur me krimin që i bëjnë be eprorit të tyre të ç’rilindizuar.  Diktaturë e një të çmenduri, e një pëdoruesi ketamine dhe një krimineli, po bën çmos të ngrejë themelet e saj mbi gjithçka e mbi të gjithë.

Por fundi po i vjen, fundi i saj po vjen sepse populli nuk e do një kthim pas në retrospektivë. Por shqipëtarët janë largpamës dhe e shohin veten në të ardhmen pjesë të Bashkimit Europian, po do ndodhë, por jo me këtë qeveri jo me këtë diktaturë të improvizuar nga imagjinata e shfrenuar e një të çmenduri.

Dita e gjykimit po afron.