Një në tre persona në botë nuk ka qasje tek uji i pijshëm, sipas raportit “Progresi në ujë të pijshëm” nga UNICEF dhe Organizata Botërore e Shëndetësisë, e cila vë në qendër të vëmendjes pabarazitë në qasjen ndaj burimeve ujore.

“Më shumë se gjysma e botës nuk kanë qasje në shërbimet higjieno-sanitare të sigurta.

Mungesa e qasjes tek uji, si burim i jetës, nëse është i pistë apo i pasigurt, nuk ndihmon fëmijët në nivel global”, theksoi Ann Naylor, koordinatore në UNICEF.