Panariti: Eksportet bujqësore u rriten me mbi 40%

Ministri i Bujqësisë, Edmond Panariti ka marrë pjesë në Forumin Botëror të Bujqësisë në Berlin. Gjatë qëndrimit të tij në Gjermani, ministri Panariti u takua me Ministrin gjerman të Bujqësisē dhe Ushqimit, Christian Schmidt dhe me Komisionerin e Lartë Europian të Bujqësisë, Phil Hogan.Ministri Panariti, parashtroi para dy personaliteteve shqetësimin e bllokimit herë pas here tē eksporteve bujqësore nga vendet fqinj dhe kērkoi ndihmen e BE dhe vendeve të rajonit për zgjidhjen e kësaj situate.

Ministri i Bujqësisë së Gjermanisë, Christian Schmidt, njoftoi ministrin Panariti për një vizitë të tij të afert në Shqipëri.Ministri Panariti i informoi të dy personalitetet për zhvillimet e bujqësisë dhe progresin e kryer në drejtim të zbatimit të detyrimeve që rrjedhin nga kapitujt 11 dhe 12, si pjesë e procesit të integrimit të sektorit në BE.Ministri Panariti kërkoi mbështetje në rritje për bujqësinë, nisur nga zhvillimi i dukshem i sektorit gjatë 2015 ku eksportet bujqësore u rriten me mbi 40%.

Te shenuara si:
al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al