Panariti: Zhbllokohet qarkullimi i bagëtive të imëta

panariti-1Ministri i Bujqësisë, Edmond Panariti urdhëroi sot fillimin e lëvizjes së kontrolluar të bagëtive të imta nga fermat drejt thertoreve, pas embargos për tregtimin e mishit, që u vendos në fillim të muajit gusht, për shkak të dermatozës nodulare që preku blegtorinë në vendin tonë.
Burime zyrtare bëjnë të ditur se, ministri Panariti ka vendosur të lehtësojë masat bllokuese pas përmirësimit të treguesve epidemiologjikë të sëmundjes, dermatoza nodulare dhe konsolidimit të imunitetit vaksinal.
Sipas vendimit të ministrit Panariti, lejohet lëvizja e dhenve dhe dhive drejt thertoreve.

(Burimi:Balkanweb/Xh.N)

Te shenuara si:
al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al