Egi Idrizaj në Luksemburg/ Një sipërmarrës i suksesshëm është i guximshëm, ka ide, aftësi menaxhuese

Egi Idrizaj, përfaqësuese e LRI-së për marrëdhënjet me jashtë, ndodhet në Parlamentin Rinor Frankofon në Luksemburg ku edhe ka mbajtur një fjalim mbi nxitjen e sipërmarrjes rinore.

Fjalimi i plotë:

Pershendetje miq,
Pershendetje zoti President,
Une quhem Egi Idrizaj dhe jam perfaqsuese e Shqiperis dhe gjithashtu e Levizjes Socialiste per Integrim. Jam shume e lumtur qe mu dha mundesia te perfaqsoj vendin tim dhe te mund te shpreh mendimin tim ne lidhje me sipermarresit e rinj.
Pra, ne pamje te pare secili prej nesh mendon se mund te jete sipermarres dhe gjithashtu tja dali me sukses, por ne fakt nuk eshte kaq e thjeshte.
Ne kendeveshtrimin tim,te jesh nje sipermarres eshte ceshtje talenti,eshte nje dhurat nga zoti. Nje sipermarres i suksesshem eshte i guximshem,ka ide,aftesi menaxhuse etj.
Po te shikojme perreth do te perballemi me raste te pafundme te personave qe kane pasur talentin dhe ja kane dal. Nje shembull eshte ai i Steven Jobs,biznesmeni i famshem qe ne fakt ishte nje njeri normal, por me dhuntine e jashtezakondeshme te sipermarresit. Ai ishte i lindur te behej sipermarres dhe ja arriti. Shembuj te tille mund te shohim pafund ne qofte se bejme nje shetitje ne Luksemburg ose ne shtetet tona. Te gjitha bizneset,dyqanet jane raste te suksesit dhe talentit.
Ne fakt,talenti disa here nuk mjafton per te krijuar nje sipermarrje. Buxheti fillestar per nje te ri si ne eshte i minimizuar,prandaj e vetmja shtylle ku mund te mbahemi eshte shteti dhe politikat lehtesuese te cilat mund te bejne realitet idet tona per te krijuar sipermarrjet qe na nevojiten.
Pra,politikat e secilit prej vendeve tona duhet te ndihmojne cdo te ri duke i dhene shancin te zbulojne dhe te shprehin potencialin qe fshihet branda cdo sipermarresi te ri.

🇫🇷 🇱🇺
Lorsque nous pensons à devenir un entrepreneur et à réussir, nous pensons qu’il est facile, mais en fait, ce n’est pas aussi facile.
A notre avis étant un entrepreneur et réussir, c’est un métier de talent. C’est un cadeau. Pour devenir entrepreneur, vous devriez avoir du courage, avoir des idees etc.
Si nous regardons autour, on peut regarder des différents exemples de personnes qui ont réussi. Un exemple: Steven Jobs, un homme comme tout le monde, était née pour devenir un entrepreneur. Il avait des idées et de talent pour créer et mener un entreprise. Des examples comme celui de Steven Jobs on peut voir partuot. Si on fait un promenade au Luksemburg ou en chacun de notre pays,on peut regarder des différents magazines ou entreprises. Ils sont des cas de succès.
En conclusion, tout le monde ne peut pas être entrepreneur parce qu’il requiert des capacités spécifiques et beaucoup de talent.

Burimi:( integrimi.al / E.S )

al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al