Përparim Spahiu: Droga dhe trafiqet shkaqet kryesore të rënies drastike të euros.

Nga Përparim Spahiu.

Departamenti i Mbikëqyrjes Bankare në Bankën e Shqipërisë raporton se pesha e monedhës vendase në totalin e depozitave ka rënë lehtësisht në 47.08%, nga 47.2% në dhjetor 2016.

Ky fakt na tregon qartë që depozitat në Euro nuk u konvertuan në Lekë, pra efekti psikologjik nuk ka ndikuar në rënien e Euros.

Gjithashtu, raporti kredi/depozita, në dhjetor 2017, paraqitet në nivelin 51.55% (dhjetor 2016, 51.86%), duke reflektuar një potencial të madh kredidhënie pra, dhe ekonomia, sidomos ndërtimi nuk është financuar nga kredi.

Besoj të gjithë i dimë dhe i kemi thënë më herët shkaqet e rënies drastike të Euros që po sjellin mjaft vështirësi prodhimit, eksporteve dhe punësimit:

Droga dhe Trafiqet e Paligjshme.

al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al