Përparim Spahiu: “Të konçensionojmë edhe jetën!”

Deputeti i LSI, Përparim Spahiu ka reaguar me anë të një statusi në Facebook ku shprehet se qeveria, edhe pse mandatin e ka 4-vjeçar, sërish jep konçesione sikur do të qeverisë vendin përjetësisht

Më poshtë postimi i plotë:

Të konçesionojmë edhe jetën!!!

Sëfundmi qeveria po koncesionon trashëgiminë kulturore për 20 vjet, nëpërmjet skemës së famshme PPP.

Pra, edhe pse mandatin e ka 4-vjeçar, sërish jep konçesione sikur do të qeverisë vendin përjetësisht.

Që në fillim të krijimit të PPP nga kryeministri, LSI ka depozituar rekomandimet në Komisionin e Ekoniomisë që këto koncesione të jepen vetëm brenda afatit qeverisës (4 vjet) dhe të kalojnë me votim në parlament. Por rekomandimet janë pluhërosur në sirtar…

Koncesionet e dhëna dhe ato që po projektohen të jepen më 2018 arrijnë në 2 miliardë dollarë.

70 milionë euro nga taksat do të shkojnë për pagesa për koncesionet në 2018-n. Kjo shumë është 30% më e lartë se ajo e vitit 2017.

FMN, BB dhe shumë organizma financiarë ndërkombëtarë e kundërshtojnë kategorikisht këtë skemë që po rrit frikshëm borxhin e fshehur publik…

Por kjo qeveri as nuk ka ndërmend të dëgjoj….të vazhdojë kështu, madje të japë me konçesion edhe jetën e qytetarëve!!!

Burimi:(integrimi.al/E.P)

al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al