Presidenti Meta ndodhet në Kolegjin e Shën Adrianit, në Shën Mitër Korona, aty ku ka zhvilluar dhe një takim me Presidentin Sergio Mattarella.

Presidenti Meta shprehet se ndihet i lumtur mes komunitetit arbëresh, së bashku me mikun e Shqipërisë dhe të shqiptarëve Presidentin Sergio Matarella.

Gjitha Meta e cilëson Kolegjin e Shën Adrianit në Shën Mitër Korona si djepin e arsimit dhe kulturës arbëreshe.