Në kuadër të riorganizmit dhe zhvillimit të zgjedhjeve në strukturat e partisë, Kryesia Ekzekutive e LSI ka marrë vendim për emërimin si Sekretar të Pushtetit Lokal, z. Petrit Sina.

Sina ka luajtur prej vitesh një rol të rëndësishëm brenda strukturave të Lëvizjes Socialiste për Integrim.