Spahiu: Shqipëria vendi me shpenzimet publike për edukim në % të PBB, më të vogla në rajon

Nga Përparim Spahiu

“Arsimi është themeli mbi të cilin ndërtojmë të ardhmen tonë”, e ka thënë Christine Gregoire, politikane e Amerikës, por besoj të gjithë e kemi menduar dhe themi përditë.

Por kush janë lajmet që na vinë nga Shqipëria?

-134 mijë fëmijë më pak në shkolla katër vitet e fundit.

– Infrastrukura e sektorit të arsimit shumë e dobët.

– Paga të ulta, mungesë të autonomisë dhe aftësi të mangëta.

– Braktisja e shkollave e vazhdueshme për shkak të varfërisë.

E gjithë kjo situatë, e rëndë, ka vetëm një arsye, grafikun e mëposhtëm, ku Shqipërinë e rendit vendin me shpenzimet publike për edukim në % të PBB, më të vogla në rajon, me vetëm 3.12%.

Shumë nga ne kujtojmë dhe u arsimuam në diktaturë dhe shohim që kemi përfunduar shumë më keq se atëherë, edhe pse kushtet e asaj kohe, ekonomia, ishin shumë më të rënda!

Përfundimi: na mjafton KM-ja, i di dhe i bën të gjitha Ai, ska nevojë për shkollim dhe arsimim!

Fotografia e Perparim Spahiu
al}lsiLOGO_LRI_lgi
Selia Qëndrore

Rruga Sami Frashëri
Godina 20/10
Tiranë, Shqipëri

Zyra e Kordinatorëve

Tel: +355 4 2270 412
Tel: +355 4 2270 413

Zyra e Sekretariatit

Tel: +355 4 2258 665

Zyra e Shtypit LSI

Tel: +355 4 225 758

info@lsi.al, www.lsi.al