Spotify aktualisht po teston një aplikacion të Apple Watch që pritet të debutojë së shpejti.App vetë duket të jetë një version fillestar me karakteristika shumë themelore. Nuk ka opsione për të luajtur këngët Spotify në Apple Watch larg nga iPhone dhe nuk mund të transmetosh këngë në një Watch Apple mbi LTE.

Në vend të kësaj, ky aplikacion i Spotify Apple Watch përdoret kryesisht si kontrollues i Spotify Connect për t’ju lejuar të ndryshoni muzikë në një iPhone ose në çdo pajisje tjetër që po luan përmbajtjen e Spotify të lidhur me llogarinë tuaj.

Është hera e parë që ju keni qenë në gjendje të drejtpërdrejt të hyni në playlist ose e Spotify në Apple Watch pa përdorur një iPhone, por ju mund të zgjidhni vetëm listat e këngëve individualisht dhe t’i vendosni ato të riorganizohen.

Nuk është e qartë saktësisht kur Spotify planifikon të prezantojë këtë aplikacion të Apple Watch dhe kompania po qëndron shumë e qetë pa folur planet e saj. Kompania është shprehur se ata gjithmonë testojnë produkte të reja por nuk kanë lajme të tjera për të ndarë në këtë periudhë”. Sido që të jetë, ky version fillestar që po testohet dhe shpresojmë që është vetëm një version fillestar, me më shumë opsione të planifikuara për të ardhmen.